Activiteiten

Regioimpact

Westfriesland is voor vier jaar verzekerd van een Ironman triatlon. De eerste editie was in 2019 (5, 6 en 7 juli).

In 2019 bestond het weekend uit een olympische afstand: anderhalve kilometer zwemmen, veertig kilometer fietsen en tien kilometer hardlopen. Naast deze zogeheten 5150 werd er in dit weekend ook een wedstrijd over de sprintafstand (4184) gehouden, was er een Nightrun (5 km) en hebben de kleinste triatleten meegedaan aan de IRONKids.

In 2020 is het programma verder uitgebreid. Wegens Corona is deze verplaatst naar 2021. Toen kwam de 70.3 naar Westfriesland. Deze maakt de resterende drie jaar van de overeenkomst tussen de regio en organisatie onderdeel uit van het programma.

Zwemmen in het Markermeer/haven van Hoorn, fietsen door de zeven Westfriese gemeenten (oa over de Zuiderdijk) en hardlopend finishen in de haven van Hoorn. Dat staat de deelnemers aan de diverse triatlonafstanden te wachten tijdens de Ironman Westfriesland.

Het event heeft in 3de weekend van juni in 2022 plaatsgevonden en staat voor 2023 op 23 en 25 juni op de evenementenkalender van West-Friesland.

Een dergelijk internationaal sportevenement heeft grote economische en sociaal/maatschappelijke impact in de regio Westfriesland. Lees hier het  Impact document 2019-2021 en 2022 en de Economische betekenis  van 2021 en 2022 in facts + figures.

Iron Kids

Een van de doelen van Stichting Westfriesland Events is om de kinderen uit West-Friesland en omgeving het plezier en nut van bewegen mee te geven. Met als middel een jaarlijks sociaal sportevent IRONKIDS Westfriesland op de vrijdagmiddag van het Ironmanweeken. Er zijn verschillende leeftijdsgroepen verdeeld over een Run-Bike-Run parcours of een heuse minitriatlon. De wedstrijden gaan over delen van het parcours waar op zaterdag en zondag de volwassenen tijdens de IRONMAN 70.3 Westfriesland hun topprestatie leveren!

De afstanden en onderdelen van IRONKIDS Westfriesland variëren per leeftijdsgroep. Bij de finish ontvang je een échte IRONKIDS medaille en een IRONKIDS T-shirt! Een IRONKIDS inschrijving kost 10 euro.

IRONKIDS  is een samenwerking tussen IRONMAN Nederland, de Nederlandse Triathlonbond (NTB), Team Sportservice West-Friesland en Beweegmanagement Hoorn. Inschrijven en meer info op ironkidswestfriesland.nl

Bedrijfsleven

De IRONMAN Westfriesland 70.3 biedt het bedrijfsleven het IRONMAN weekend een podium om je als bedrijf te profileren. Denk aan je netwerk uitnodigen tijdens het IRONMANweekend in de VIPtent, samen met de medewerkers deze sportieve uitdaging aangaan in de vorm van een relay, waarbij ieder een element op zich neemt. Meer weten, mail ons voor het afstemmen van de mogelijkheden via info@westfriesland-events.nl.

Nightrun

Voorafgaand het IRONWEEKEND op vrijdagavond is de Nightrun. Een funrun van circa 5 km door de binnenstad van Hoorn waar meedoen belangrijker is dan de beste tijd. Stichting Westfriesland Events moedigt alle Westfriezen aan om samen met vrienden, familie en collega’s deze uitdaging aan te gaan. Aanmelden via nightrunwestfriesland.nl

© Stichting Westfriesland Events